Gedachten en gevoelens

Gedachten en gevoelens

Je gedachten zijn van invloed op jouw gevoelens en gedrag. Mensen met somberheidsklachten hebben de neiging om het ergste te verwachten. Ook denken ze vaak dat ze bepaalde dingen niet kunnen of niet kunnen verdragen. Dit soort negatieve gedachten maken je angstig, somber en verdrietig. Meestal zijn de negatieve gedachten niet waar.

Helpende gedachten

Door je bewust te worden van je eigen gedachten, krijg je meer inzicht in je klachten. Je leert kritisch naar je eigen gedachten te gaan kijken. Klopt het echt wat je denkt? Door realistisch te denken, verminder je gevoelens van somberheid. De module helpt je om je negatieve gedachten te vervangen door realistische of helpende gedachten.

Aan de slag met Helpende gedachten >>

Minder piekeren

Maak je je veel zorgen over allerlei zaken? Lukt het je maar niet om die zorgen van je af te zetten? Lig je vaak te woelen en te draaien in bed? Draaien je gedachten telkens in cirkeltjes rond? Mogelijk heb je dan last van te veel piekeren. De module geeft je meer informatie over het piekeren en leer je technieken om het piekeren te stoppen.

Aan de slag met Piekeren >>