Weg met somberheid

Weg met somberheid

Jij bent niet die enige die weleens last heeft van somberheid. Meestal duurt het maar even dat je somber bent. Er is bijvoorbeeld iets naars gebeurd of je ervaart meer stress en ziet het allemaal even niet meer zitten. Dit gevoel heeft iedereen wel eens. Het is heel erg normaal en niets om je zorgen over de maken. Maar als je sombere gevoel lang blijft aanhouden, dan is het goed om ermee aan de slag te gaan. Weg met die somberheid!

Je gedachten

Bij somberheid zijn je gedachten van cruciaal belang. Deze spelen namelijk vaak mee en ze hebben een groot effect op je (sombere) gevoel. Vaak heb je dat niet door, omdat gedachten zo snel door je hoofd gaan. De module helpt je om je gedachten in kaart te brengen. Bovendien kloppen je gedachten niet altijd met de werkelijkheid.

Aan de slag met je Gedachten >>

Ups en downs

Je kunt bijvoorbeeld denken dat iemand jou niet aardig vindt, terwijl je eigenlijk helemaal niet weet hoe die ander over jou denkt. Als bijvoorbeeld in gezelschap bent en niemand iets tegen je zegt, kun je je eenzaam en ellendig voelen. Het lijkt dan alsof de gebeurtenis je direct een somber gevoel geeft, namelijk: ‘niemand zegt iets tegen je’. De module laat je stilstaan bij wat je denkt in bepaalde situaties, zodat je leert waar je somberheid vandaan kan komen. Misschien zeggen mensen niets tegen je omdat ze druk met elkaar bezig zijn en heeft het helemaal niets te maken met wel of niet aardig vinden.

Aan de slag met Ups en downs >>