Onderwerpen

Onderwerpen

Weg met somberheid

Jij bent niet die enige die weleens last heeft van somberheid. Meestal duurt het maar even dat je somber bent. Er is bijvoorbeeld iets naars gebeurd of je ervaart meer stress en ziet het allemaal even niet meer zitten. Dit gevoel heeft iedereen wel eens.

Meer over Weg met somberheid

Positieve activiteiten

Als je je lichamelijk fit voelt, kun je geestelijk meer aan. Fit wordt je door gezond te eten en regelmatig te sporten, maar ook door te zorgen voor genoeg ontspanning. Waarvan kom jij tot rust? Doe iets leuks! Dit kan voor iedereen iets anders zijn.

Meer over Positieve activiteiten

Laat spanning los

Mensen met somberheidsklachten voelen zich in hun dagelijks leven vaak gespannen. Een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder tegen stress, angst en somberheid. Regelmatig bewegen, een goed slaappatroon, balans tussen (plezierige) activiteiten en rust vormen de basis van een gezonde leefstijl.

Meer over Laat spanning los

Gedachten en gevoelens

Je gedachten zijn van invloed op jouw gevoelens en gedrag. Mensen met somberheidsklachten hebben de neiging om het ergste te verwachten. Ook denken ze vaak dat ze bepaalde dingen niet kunnen of niet kunnen verdragen.

Meer over Gedachten en gevoelens